Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.11.19.

2010.11.19

Bahrein 30 MGM140 ATACMS tüzérségi rakétarendszer beszerzése mellett döntött.  Az Egyesült Arab Emírségek is vásárol 100 ATACMS rakétát. A 300 kilométeres hatótávolságú ATACMS rakéták képesek elérni mind a két országból indítva Iránt.

A dél-koreai Osanban települt 25. Fighter Squadron múlt hónap végén átvette az utolsó A-10C Thunderbolt II csatarepülőgépeit, így a század immáron a modernizált Varacskos disznókat használja.

HH-60 mentő helikopterek, HC-130 Hercules, valamit Global Hawk típusú repülőgépek segítségével még mindig folyik a kedden lezuhant F-22-es pilóta keresése. Egy michigani újság szerint a lezuhant Raptor pilótája a 525.Fighter Squadron tagja, a 31 éves már öt éve a légierőben szolgáló Jeffrey A. Haney százados volt.

A CAMCOPTER S-100 pilóta nélküli légi rendszer (UAS) sikeresen teljesítette repülések sorozatát, demonstrálva képességeit a spanyol katonai és civil megfigyelők árgus szeme előtt november 2010 időszakban 3- 5 között. A manuális és automatikus irányítással végzett próbák során gépjárművek követésétől a tengerpart menti vizek felügyeletéig számos feladatott hajtottak végre a  CAMCOPTER S-100-assal.

A 31. vadászrepülő ezred sajtóközleményben hozta nyilvánosságra, hogy kedd este az olaszországi Avianoban állomásozó egyik F-16-osuk röviddel a felszállás után vészhelyzet jelentett. A pilóta az előírások szerint ledobta két póttartályból, valamit nem éles rakétából álló függesztményét és sikeresen letette a Falcont a bázison. A repülőtértől nagyjából 11 kilométerre keletre lévő Dandolo közelében egy mezőre zuhanó függesztmények emberekben és anyagiakban nem okoztak kár. A természeti szennyeződés mértékét még nem állapították meg.

Egy floridai teherautó-kereskedő minden nála vásárolt gépjármű mellé ajándékként egy AK-47–es gépkarabély ad. A nem mindennapi gondolat szülte akciótól a forgalom növekedését várja.