Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.12.01.

2010.12.01

Az amerikai haditengerészet december 10-én Norfolkban nyugállományba helyezi a  USS HAWES (FFG-53) OLIVER HAZARD PERRY-osztályú fregattját. A hajó 1985-óta állt szolgálatban.

A Tejas LSP-4-es példánya sikeres indított egy R-73-as rakétát kedden.

A tengerészgyalogságtól eddig öt M1A1 Abrams érkezett meg Afganisztánba.

Az izraeli légierő elkészült az első „Barak 2020" konfigurációjú F-16-osával. A saját ipari bázisra támaszkodó korszerűsítésen a C / D változatú Falconok esnek majd át. Azt hogy egészen pontosan mit is foglal magában a korszerűsítés még nem tudni, mindenesetre a „Barak 2020"-as Falconok pilótafülkéjét az új HUD-ról lehet felismerni. A korszerűsítés érinti az F-16C / D szimulátorokat is. A régebbi F-16A/B gépeket nem tervezik modernizálni, mivel ezek váltótípusa az F-35-ös lenne. Ezek kivonását a JSF hadrendbe állásához igazítják.

Japán amerikai kormányzati jóváhagyásra vár, hogy megkezdhesse mind a négy Boeing E-767-os légtérellenőrzőjének modernizálást. A már beszerzett összetevők alkalmazásával az AWACS radarja érzékenyebbé válik, így a kisméretű légi célok felderítése és nyomon követése megbízhatóbb lesz.,

Washingtonban jóváhagyásra került 12 MH-60R Seahawk helikopter 27 T-700 GE 401C hajtómű, valamint a hozzájuk tartozó kiszolgáló eszközök, tartalék berendezések, dokumentumok eladása 2 milliárd dollár értékben. A Dán Királyi Haditengerészet az 1980-as években szolgálatba állított nyolc Westland Lynx Mk90B helikopterek leváltására választotta az amerikai típust.

A Mexikói Szövetségi Rendőrség három Sikorsky UH-60M Black Hawk helikoptert vehetett át a napokban. A helikopterek a nemzetközi kábítószer-kereskedelem elleni műveletekben lesznek bevetve.

A szingapúri és az indonéz légierő egy tíz napos közös hadgyakorlatba kezdett. A hadgyakorlaton egy az egy és egy a kettő elleni gyakorló légi harcokra is sor fog kerülni.

Egyes hírek szerint Iránnak sikerül megszereznie 19 darab Észak-Koreában gyártott ballisztikus rakétát. A rakéta a szovjet R-27-es tengeralattjárókról indítható fegyver lemásolásával jött létre.