Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.12.11.

2010.12.11

Franciaország négy Eurocopter EC725 Cougar szállítóhelikopter felújítása mellett döntött. A gépenkénti 12 millió dollárba kerülő felújítás után a helikopterek további 20 évig maradhatnak szolgálatban.

Spanyolországban a Navatnia egy exportcélokra létrehozandó tengeralattjáró megvalósíthatóságát tanulmányozza. A cég a globális gazdasági helyzetre tekintettel egy egyszerűbb, olcsóbb, kevesebbet tudó vizalatti harceszközt szeretne létrehozni az S-80-as osztály bázisán. Mint azt Aurelio Martínez a cég elnöke elmondta, sok ország nem igényli az S-80-as és a hozzá hasonló tengeralattjárók nyújtottak képességeket, megelégednének kevesebbel is. Az S-80-asoknál maradva. A Spanyol Haditengerészet az első egységet még további két évig nélkülözni lesz kénytelen. A cartagenai hajógyárban folytatott munkálatok elhúzódása miatt a spanyol kormány egy évvel elhalasztotta az S-80-ok torpedóinak beszerzését is.

Nyolc olasz Tornado települt az Ovda bázisra nyolc napos időtartamra. Erre mindössze két héttel az izraeli gépek szardíniai gyakorlatozás után került sor. A Tornado ECR gépek a 155. elektronikus hadviselés és harcászati zavarószázadtól érkeztek a Negev sivatagban található repülőtérre. A gépek harci feladataikat, radarok megsemmisítése, elektronikai zavarás, felderítés gyakorolták sivatagi körülmények között Reccelite felderítő konténereket és AGM-88 HARM-okat hordozva.