Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.01.14

2011.01.14

Jelenleg nem biztos hogy időre, vagyis 2019-re elkészülhet az amerikai OHIO-osztályú ballisztikus rakétahordozó tengeralattjárók váltótípusának első példánya. Az OHIO-kat is tervező-építő General Dynamics Electric Boat vezetése szerint a következő osztály tervezését már most el kellene kezdeni, hiszen egy ilyen hajó minden részletre kiterjedő megalkotása igen bonyolult, hosszú éveket felemésztő mérnöki munkával valósulhat meg. A Pentagon jelenleg is vizsgálja az új osztállyal szemben támasztandó követelményeket, ezért még nem tud biztosítani anyagi fedezetet a tervezés elindításához. A védelmi kiadások megszorítása miatt a megfelelő finanszírozás még akkor is kérdéses lenne, ha már megszületett volna a döntés az új hajóosztállyal kapcsolatban. Ugyanis jelenleg a VIRGINIA-osztályú támadó tengeralattjárók építésére és a már szolgálatban lévő régebbi egységek folyamatos karbantartására, modernizálására fordítják a szűkös forrásokat.

Az Indonéz Légierő hazai céggel az ARINC Engineering Services-el korszerűsítteti 5 C-130B Hercules szállítógépét.  A 63.700.000 dolláros megrendelés egyaránt magában foglalja a strukturális és elektronikus módosításokat a 30 éves C-130B gépeken.

Az amerikai tengerészgyalogság 262. közepes helikopter százada 60500 repült órát teljesített A osztályú baleset nélkül. Ez azt jelenti, hogy sem halálos baleset sem 2 millió dollárnál nagyobb kárt okozó baleset nem történt ez idő alatt a CH-46E Sea Knight szállítóhelikoptereket alkalmazó egységnél.