Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.07.28

2011.07.28

Szerdán sikeres lövészetet hajtottak végre egy RSM-54 Sineva (SS-N-23 Skiff) ballisztikus rakétával Oroszországban. A rakétát a DELTA-IV osztályú K-84 JEKATYERINBURG tengeralattjáróról indították útjára a Barents-tenger felszíne alól. Az Észak Flotta nukleáris meghajtású tengeralattjárója a Kamcsatka-félszigeten található lőteret vette célba a folyékony hajtóanyagú, tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétával, a várt eredményességgel.

Lengyelország 200 millió dollár értékben szeretné időszakos karbantartás alá vetni és korszerűsíteni két OLIVER HAZARD PERRY-osztályú fregattját. A nagyjavítás során a hajók fedélzetére telepített MK15 Phalanx közelkörzeti légvédelmi rendszert korszerűsítenék a jelenlegi Block 0-ról Block 1B Baseline 2-es konfigurációra.

További probléma merült fel az F-22-es Raptorokkal kapcsolatban. A fedélzeti oxigénelőállító rendszer (On Board Oxygen Generation System - OBOGS) okozta oxigénhiány miatt a típust repült pilótákat vérvételnek vetették alá. Ekkor derült ki, hogy a gép levegőrendszere mérgező összetevőket juttat a pilóták szervezetébe. Az analízis során fagyálló, propán és szintetikus olaj származékokat is ki tudtak mutatni a vérben. A laboreredmények tükrében a típus az eddig vártnál tovább kényszerülhet a felszállási tilalom miatt, a földön dekkolni.

Tegnap a CF-3-as jelzésű géppel végrehajtották az F-35C első gőzkatapultos tesztindítást Lakehurstben:

A TC-13 Mod 2 teszt gőzkatapultról felemelkedő gépet a haditengerészet tesztpilótája Christopher Tabert hadnagy vezette. Tabert egyébként a legfiatalabb, az F-35-ösön jelenleg repülők közül. A többiekhez képest kevesebb gyakorlat most bizonyos szempontból előnyt jelent, ugyanis a típusra kerülő új pilóták géppel való megismerkedését is „tesztelik” Tabert segítségével.