Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.09.18

2011.09.18

Elképzelhető, hogy az elkövetkező két évben a Lockheed évente mindössze 35 darab F-35 Joint Strike Fighter repülőgép legyártásához elegendő pénzhez jut majd hozzá. Az eredeti terv szerint 2013-ra a termelés nagysága már elérné az évi 42 példányt. Csakhogy a gépet érintő különféle problémák miatt egy olyan döntés van előkészülőben, melynek értelmében két évig kevesebb F-35-ös kerülne megrendelésre és ezzel a megoldással kevesebb olyan gép kerülne legyártásra, mely a későbbiek folyamán átalakításra szorulna. Ezzel időt biztosítanának a gyártónak a F-35-ös összes hibájának kiküszöbölésére.

Szeptember 16-án első alkalommal emelkedett a levegőbe EA-6B Prowler rádióelektronikai zavarógép bióüzemanyag és JP-8-as keverékével.

Majdnem 33 millió dollárért rendeltek meg a General Dynamics Electric Boat-tól három fotonikai árbocot a VIRGINIA-osztályú tengeralattjárók számára. A periszkópokat kiváltó berendezés különféle kamerák segítségével juttat képeket a tengeralattjáró vezérlőközpontjába.

Lengyelországban újabb időpont változtatást eszközöltek a légierő kiképzőgépeit kiválasztó tenderen. A július végi dátum előbb augusztus 29-re módosult, majd a napokban bejelentették, hogy a döntést október 29-re halasztják. Az Alenia Aermacchi M-346 és a Korea Aerospace Industries (KAI) T-50P gépeinek tulajdonságait így jobb ki tudják értékelni, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy az országban október elején parlamenti választásokat tartanak.

NETARZENÁL GALÉRIA

Pakisztáni Al Khalid harckocsik:1., 2., 3., 4., 5.

Grumman EA-6B Prowler a VAQ-140 Patriots század színeiben.

Westland Sea King HC4.

Il-38-as.

Pakisztáni A-5-ös.