Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.12.15

2011.12.15

Kedden Ausztráliában három európai cég mutatta be tengeralattjáró-tervezetét A francia DCNS, a spanyol Navantia, és a német HDW egyaránt szeretné elnyerni a 12 tengeralattjáró megépítésére kiírt tendert.

Becslések szerint 2012 októberében kapja majd meg az első két Shaanxi Y-8 katonai szállítógépét Venezuela. A típusból a 2011 márciusában véglegesített szerződés értelmében 8 példány kerül most beszerzésre. A kínai gépek az El Libertador repülőtéren állomásozó 6. ezred állományába fognak kerülni.

Megérkezett Fehéroroszországba az első két Tor-M2-es légvédelmi komplexum. A rövid hatótávolságú föld-levegő rakétarendszerből összesen 14 példány érkezik majd az országba, orosz információk szerint még december 24-e előtt.

Kivonta a szolgálatból az Ausztrál Királyi Haditengerészet a Westland Sea King Mk 50A/B helikoptereit. Az országban 35 éves szolgálatot maga mögött tudó típus búcsúrepülésére ma került sor. (Előzmény)

Felszállási tilalom alatt állnak az indiai Szuhoj Szu-30MKI gépek a 13-án bekövetkezett baleset miatt. Jelenleg még mindig nem tudni mi okozta a kétüléses harci gép vesztét, az okok feltárása folyamatban van, akárcsak a típus alapos átvizsgálása.

A holland bíróság tegnap öt év börtönbüntetésre ítélte azt a volt F-16-os pilótát, aki kémtevékenységet folytatott. A 37 éves Chris V. által megszerzett bizalmas dokumentumok az oroszországi megbízóihoz 670000 dollár ellenében jutottak volna el, csakhogy március 17-én, az akkor már leszerelt ex-pilótát letartóztatták. Mint a hágai bíróságon az ítélethirdetéskor elhangzott, a 13 éves szolgálati múlttal rendelkező, Afganisztánt is megjár volt pilóta orosz vállalatok számára juttatott volna el titkos információkat katonai berendezésekről.

NETARZENÁL GALÉRIA

BPC DIXMUDE (L 9015) Toulon kikötőjében.

Kísérők.

Solo Türk.

Hawker Sea Fury FB.11 és Hawker Hunter T7 alkotta kötelék.

Pápa MiG temető.